RESTAURANG RAICES

När vi letade restauranger igår hade vi siktat in oss på en som fått bra betyg och som hade en god meny. När vi väl hittade den (strax utanför centrum" så var klockan närmre nio och de skulle precis stänga pga att de inte haft några gäster på länge. Han bad oss att komma tillbaka som imorgon eller längre fram och gjorde vi det skulle vi få en gratis drink var. Vi blev lite nojiga i och med att de inte hade några gäster samt var så angelägna om att vi skulle komma tillbaka. Han bad om ursäkt och ville verkligen gottgöra oss. Så idag hade vi bestämt oss för att gå dit och äta och skulle det inte vara bra så är det inte hela världen. 

När vi kom dit ikväll var det åter igen helt tomt. Han kände dock igen oss direkt och vi fick otrolig service. Det var nästan lite skämmigt (så svenskt av oss att känna så dock) men vi tackade och tog emot. Vår servitör Freuy var så himla trevlig och gav oss rekommendationer osv på menyn. Han var väldigt på tå och närvarande - riktigt lyxig service. Drinkarna var tipptopp och till middag beställde jag en krämig pasta och Kevin valde grillade räkor i massa vitlök (Freuys rekommendation). Alltså, maten var otroligt god! Något rejäla portioner dock men det löste Kevin finfint. 

(null)

Restaurangen låg som sagt lite off och vi var länge själva där men det gjorde ingenting. Restaurangen var så inbjudande i sig och de frågade till och med vilken volym vi ville ha på musiken vilket faktiskt helt klart är ett problem här på Holbox - det är galet hög volym varför det är svårt att äta och prata med varandra på en mysig nivå. Därför uppskattade vi den frågan mycket! Med tiden kom det några personer till och vi valde att spendera flera timmar där pga gästvänligheten och den goa stämningen. Det blev helt klart den bästa kvällen på hela resan! Jag fick mycket användning för spanskan jag pluggat i några veckor före resan vilket var kul. 
(null)

Freuy och Paul var våra favoriter och vi pratade mycket med dem. Sen bad jag, på spanska, om att han skulle servera den tequilan som var bäst enligt honom. Då fick vi en liten genomgång och historia, så trevligt. Det blev varsin kupa Don Julio som inte ska shottas utan snarare smuttas på vilket vi gjorde och sedan blev det varsin till, hehe. En superhärlig kväll som vi avslutade på en bar i en korsning där det efter bara en stund blev ett dansgolv för alla som ville till spansk livemusik. Vi dansade tills svetten rann sen tittade vi på den klara stjärnhimmelen från en solsäng på stranden tills tröttheten slog till. Fantastisk kväll 💙

(null)

Just det! Väl hemma på hotellet hörde vi något från en av palmerna ovanför oss och där satt en tvättbjörn och tittade på oss, haha så jäkla söt! 


Allmänt | |
Upp