MUSIKÅRET 2022

Då var det dags för min årliga musiksammanfattning, min topp 5. Året har varit ganska trist musikmässigt? Eller är det bara jag som tycker det? Årets stora musikaliska händelser var helt klart Taylor Swifts album Midnights men även en hel del soundtracks som har briljerat. I övrigt tycker jag det mest har spelats gangster-rap, epadunk och svensk pop. Inget illa om dessa men inte my cup of tea. Så min lista var ovanligt kort i år (min lista med ny musik från i år som jag gillar) varför jag inte hade så mycket att välja på till min topp 5. Det gjorde det inte så svårt att välja men jag saknar den där låten som verkligen REPRESENTERAR 2022 och i år har jag ingen sådan... Har ni? Vilken i så fall? Anyway, här kommer min topp 5. 
 
 
Min nummer 1 i år har helt klart varit hela Taylor Swifts nya album trots att det kom ut först i oktober. Hon har verkligen vunnit ett nytt fan i mig och jag älskar precis allt hon gör nu för tiden. Hon är fenomenal och förtjänar all den framgång som hon nått såhär långt, galet begåvad! 
 
 
Nummer 2 var inte heller svår att välja. Som ni vet så går jag igenom all nysläppt musik varje fredag och mitt starkaste minne från en sådan fredag i år var helt klart när jag hörde Rihanna Lift me up. Det var som en musikalisk explosion i mina öron och jag föll pladask i samma sekund som hon tog sin första ton. Det är en av de mest minnesvärda låtarna från 2022. 
  
Min nummer 3 är en låt som jag skrek rakt ut när jag först fick veta vilka som skulle sjunga den. Det var nämligen Taylor Swift tillsammans med Lana del Rey. HALLÅ? Mina största favoriter som gör en låt tillsammans, wow. Även om jag hade önskat mer Lana i låten så är den ett mästerverk och den förtjänar sin bronsplacering här! 
 
 
 
 
Min nummer 4 är De Diepte från årets eurovision song contest, framförd av fantastiska S10 från Holland. Den har, allt. Mystiken, melodin, det vackra, det sårbara och det ärliga. Jag har älskat den från första stund trots att jag inte förstår ett ord av det hon sjunger och det bevisar ju hur mycket man kan beröras av något man egentligen inte förstår. 
 
 
 
 
Slutligen, min nummer 5 är en låt som jag själv är lite förvånad över att den är med här... Dels för att den är så enkel och nästan lite störig emellanåt, men den har något som jag har fastnat så himla mycket för. Om ni frågar Kevin om denna så kommer han kunna intyga direkt att den har gått väldigt varm här hemma... Och varför? Jag vet inte men den har något. Så bra jobbat Clara!
 
 
 
Det var allt jag hade på min lista i år. Jag känner att luften gick ur mig år 2022 av många anledningar. Det har varit ett roligt och väldigt händelserikt år men det har tagit alldeles för mycket av min energi och belastat mitt mående, rejält. För att inte tala om kriget i Ukraina, alla stackars stackars människor och djur vars liv är förstörda.... Det har präglat mitt år väldigt mycket. Det är svårt att titta på året och tänka positivt för året har varit mitt mest negativa och läskiga år hittills. Jag tror dock att 2023 kommer att likna 2022 av många anledningar men jag kommer inte ta ut något i förskott som kanske aldrig inträffar. 2023 måste bli ett bättre år och jag väljer att tro att det blir det. Lana ska dessutom släppa ett nytt album i mars så musikåret lär ju bli vassare än 2022. 
 
Gott nytt år kära ni och vad roligt att ni spenderade ytterligare 1 år med mig här på bloggen. Hoppas er nyårsafton blir magisk!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp