ATT LEVA OCH INTE BARA EXISTERA

Det är verkligen inte länge tills jag ska infinna mig i skolbänken igen. Blir så nervös när jag tänker på det, glad, pirrig och nervös. Tänk vilken nystart detta är i livet, att faktiskt på riktigt bestämma sig för vad man ska göra och ge allt för att komma dit. Ett helt nytt kapitel. Det känns fantastiskt. Har brottats med stressen över att inte ha någon grundutbildning länge särskilt då jag bara blir äldre och äldre, men har heller inte velat hoppa på någon utbildning "bara för att". Så därför tog det mig såhär många år att verkligen hitta rätt. Dessutom hade jag som plan att arbeta ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa drömhuset tillsammans med Kevin och när vi väl gjorde det 2015 så kände jag att jag behövde arbeta ytterligare några år för att verkligen känna av vår nya ekonomi, finna balansen och därmed en stabil grund att utgå ifrån innan jag hoppade på en utbildning på hela 3 år, utan lön. Nu är den dagen kommen och det känns verkligen helt rätt att jag valde huset före något annat. Varför stressade jag så inombords? Det var ju helt i onödan.
Nu ska jag verkligen utmana mig själv, utvecklas, upptäcka hur fel jag har, att jag inte alls vet så mycket, och bäst av allt, lära mig huuuur mycket nytt som helst, och allt annat som ingår i att studera. Nervöst men underbart. Bring it on!
 
Och angående de beslut man tar i livet, inte bara att studera utan alla typer av beslut så vill jag lyfta alla ni positiva människor där ute. Jag inspireras av alla drivna människor som ser möjligheter i allt. Allt för många ser bara problem med det som är främmande för dem. Man går hellre och trampar på samma ställe trots att man inte gillar det, bara för att det är så läskigt eller jobbigt att ta ett kliv vidare, eller för att man inte orkar engagera sig. Tänk så mycket roligt man missar om man nöjer sig med lite. Att hela tiden klaga, älta och stampa vidare på samma plats för att man alltid gjort så, så kommer man heller aldrig vidare, och då klagar man över det. Vi lever verkligen bara en enda gång, EN. Och det behöver inte vara stora värdsliga beslut, de kan vara så små och ändå åstadkomma så mycket. Det gäller oss alla och i alla situationer. Jag blir avskräckt av hela grejen med att "äta, sova, jobba, äta, sova". Människor fastnar för mycket i vardagen och missar hela livet. Missförstå mig rätt, klart man ska arbeta, äta och sova. Men man är skyldig sig själv att göra mer än så. Välj ett jobb som gör dig lycklig. Där du känner dig viktig, uppskattad och där du har roligt. Välj att umgås med människor som ger dig energi och glädje. Lev ihop med den du älskar, eller med dig själv om det är vad du trivs bäst med. Gör saker. Se saker. Upplev saker. Känn! Välj att se positivt på livet och ignorera det negativa. Fokusera på det som du mår bra av och lägg mindre fokus på det som bekymrar eller oroar dig. Jag brukar stöta ifrån mig det som är negativt genom att tänka positivt och är jag med om något/eller ska vara med om något som på något sätt gör mig nervös eller orolig eller ledsen, så brukar jag tänka "detta kommer jag aldrig minnas ändå på min dödsbädd" och då släpper de negativa känslorna. Sånt som inte betyder något om hundra år, betyder inget nu heller. Det är faktiskt bara du själv (nästan) som kan bestämma hur ditt liv ska se ut, hur du ska må. Glöm inte bort att leva. Nöj dig inte med det som egentligen inte är bra nog. Var inte den personen som bara existerar men inte lever.
 
Jag är livrädd för att missa livet. Att gå denna utbildningen är på det stora hela en riktigt liten händelse i mitt liv, men kan ändå påverka mig för resten av mitt liv om jag tillåter den att göra det. Positivt eller negativt. It's my choice så att säga. Livet blir vad man gör det till. Så gör ditt liv fantastiskt om du har möjlighet till det och om hälsan tillåter. Du kommer knappast att ångra dig. Du ångrar bara det du aldrig gjorde. Och det gäller både privat och på jobbet. Faktum är att arbetet är den minsta biten när allt kommer omkring, det är ju allt som hände vid sidan om och allt du såg, gjorde och kände som du kommer att vara tacksam för. Hur duktig du var på att aldrig göra fel, på att hålla dig smalast, bära dyrast kläder eller på att ha högst närvaro på jobbet är inget du kommer att värdera högre än alla lyckliga stunder av kärlek och ren glädje när allt kommer omkring.  
Så tack till alla inspirerande människor där ute som är just positiva och glada och fulla med liv och driv. Ni inspirerar mig verkligen till att hålla mig positiv och fortsätta se det fina i allt. Ni gör stor skillnad! Och vem vet, kanske jag lyckas inspirerar någon annan jag också, om så bara en endaste person. Det räcker för mig.
 
 
(null)
 
Allmänt | |
Upp